+385 (0)1 5602 600 | +385 (0)91 188 2015 | +385 (0)91 188 2016

Apulija i Basilicata

(0)
već od/po osobi 3,590.00 kn
 • Europska putovanja zrakoplovom
 • Vodič ture
 • Zrakoplovom

Opis

Termin putovanja: 30.3.-2.4.2018.

 • 30.3.2018.: ZAGREB – BARI – ALTAMURA – CASTEL DEL MONTE – BARI – MARTINA FRANCA

  Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polaska. Direktan let posebnim zrakoplovom za Bari   u 6.00 sati. Nakon slijetanja u 7.15 sati, slijedi vožnja do mjesta Altamura, „dragulja“ na platou Murgia, poznatog po jedinstvenom i kvalitetnom kruhu zvanom Pane di Altamura o kojem je pisao čak i slavni rimski pjesnik Horacije. Grad je svjetski poznat po paleontološkom nalazištu „čovjeka iz Altamure“, kalcificiranim ostacima pronađenim u obližnjoj vapnenačkoj spilji koji datiraju iz razdoblje od prije 170.000 godina. Razgled srednjovjekovne jezgre grada, posjet čuvenoj katedrali sagrađenoj po nalogu njemačkog cara Fridrika II. Nastavak vožnje do Castel del Monte,  posjet „tajnovitom“ dvorcu osmerokutnog oblika iz 13.st. pod UNESCO zaštitom, na slikovitom položaju usred brdovitog krajolika ( ulaznica uključena) . Vožnja do Barija, razgled glavnog grada Apulije, poznatog pod nazivom „Bologna juga“ : stari grad Bari Vecchia s labirintom ulica i trgova koji odišu duhom minulih vremena, niz iznimnih vjerskih spomenika: trobrodna bazilika San Nicolo iz 11. stoljeća  u kojoj se čuvaju njegove „moći“ jedno je od remek-djela talijanske romanike, katedrala San Sabino u bizantskom stilu, ostaci normanske tvrđave Castello Svevo, kazališta Teatro Petruzzelli  i Teatro Margherita. Slobodno vrijeme za šetnju modernom četvrti Murat  gdje preporučamo degustaciju domaće talijanske tjestenine orecchiette  uz čašu čuvenog vrhunskog vina po čemu je ova pokrajina iznimno poznata. Vožnja do grada Martina Franca, smještaj u hotel. U večernjim satima predlažemo šetnju pitoresknim  gradskim središtem, opasanim zidinama s baroknim vratima koja vode do Piazze Roma i impresivne Duždeve palače. Noćenje.

 • 31.03.2018.: MARTINA FRANCA – TARANTO- MATERA – MARTINA FRANCA

  Doručak. Vožnja prema  jugu, duž obale zaljeva Taranto do istoimenog  grada „na dva mora“, Mar Grande& Mar Piccolo. Razgled grada kojim je u antičko vrijeme prolazila glavna rimska cesta Via Appia, poznatom  po tradicionalnom plesu tarantela. Slobodno vrijeme za šetnju i kupovinu suvenira. Nastavak vožnje slikovitim krajem do gradića Matera, europske prijestolnice kulture 2019.g.,bisera pokrajine Basilicate i prvog grada na jugu Italije uvrštenog na popis UNESCO baštine, zbog povijesnog središta Sassi i okolnih kamenih crkvi. Sassi potječe od prapovijesnog, trogloditskog najstarije naseljenog mjesta u Italiji, a sastoje se od više naselja: Sasso Barisano s bogato ukrašenim portalima, Sasso Caveoso koji ostavlja dojam kazališta unutar špilje te kućama u “špiljama” koje se stepeničasto spuštaju niz stube grada, Civita s katedralom i park na platou Murgia Matera s brojnim crkvama iz perioda od bizanta do baroka. Posjet jedinstvenoj crkvi ukopanoj u stijenu, Santa Maria de Idris ( ulaznica uključena). Većina zgrada je djelomično ukopana u mekim vapnenačkim stijenama koje se nadograđuju na sustav pravih špilja i podzemnih hodnika. Zahvaljujući svom jedinstvenom izgledu, odabrana je za glavnu lokaciju snimanja poznatog filma Mel Gibsona „Pasija“, kandidata za filmsku nagradu Oscar. Povratak u Martina Francu. Noćenje.

 • 1.4.2018.: MARTINA FRANCA – LECCE – OTRANTO – MARTINA FRANCA

  Doručak. Odlazak na izlet do grada Lecce, baroknog bisera juga Italije kojeg zbog svoje raskošne arhitekture i upotrebe lokalnog kamena travertina u izradi nazivaju „Firencom juga“. Grad je to turbulentne povijesti čiji se tragovi mogu vidjeti na brojnim spomenicima: rimski amfiteatar, Castello, katedrala Santa Croce, barokna crkva St. Niccolo e Cataldo… kraće slobodno vrijeme za uživanje u šetnji slikovitim ulicama grada. Nastavak vožnje do grada Otranto , smještenog  na samoj „peti talijanske čizme“, na obali Jadranskog mora. Zbog svog  strateškog položaja na morskom tjesnacu koji razdvaja Jadransko od Jonskog mora, često je bio poprište brojnih borbi i osvajanja što je ostavilo traga i na izgledu grada. Odlazak na razgled: Castello Aragonese, katedrala sa vrijednim mozaicima i impozantnim trgom, bazilika San Pietro s bizantskim freskama, San Giovanni katakombe…  Osim brojnih povijesnih lokaliteta, njegove prirodne ljepote  i bistrina mora ostavljaju dojam poput odmora  na nekom od tropskih otoka miljama daleko od Europe. Povratak u hotel . Noćenje.

 • 2.4.2018.: MARTINA FRANCA – ALBEROBELLO – GROTTE DI CASTELLANA – POLIGNANO A MARE –BARI-ZAGREB

  Doručak. Odjava iz hotela te odlazak prema mjestu Alberobello , na popisu UNESCO baštine zbog jedinstvene „narodne arhitekture“ (Trulli), koju karakteriziraju kuće sa kružnim tlocrtima i stožastim krovovima. Neobične građevine koje čine gradske četvrti ostavljaju dojam kućica iz dječijih bajki,  jedinstven su primjer prapovijesne gradnje bez vezivnog materijala, isključivo od nepravilnih komada vapnenačkog kamena. Put nas dalje vodi do fascinante pećine Grotte di Castellana ( ulaznica uključena), čije je formiranje počelo prije 90 milijuna godina! Razgled spektakularnih spilja s lokalnim vodičem unutar kojega ćemo vidjeti i fascinantnu „Bijelu špilju“.  Na putu prema zračnoj luci posjetit ćemo i pitoreskni  primorski gradić Polignano a Mare, rodno mjesto Domenica Modugna, svjetski poznatog talijanskog kantautora, poznatog po hitu „Nel blu dipinto di blu(Volare)“. Slobodno vrijeme za ručak  u nekoj od „trattoria“ te kupovinu suvenira.Transfer do zračne luke Bari,prijava na direktan let posebnim zrakoplovom iz Barija u 20.30 sati, s dolaskom u Zagreb u 21.50 sati.

First minute cijena aranžmana po osobi: 3.590 kn
Cijena aranžmana po osobi: 3.890 kn

First minute popust: 300 kn za uplate do 40 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta po ponudi.

Cijena aranžmana po osobi uključuje:

 • prijevoz posebnim zrakoplovom prema programu
 • transfere i razglede prema programu
 • 3 noćenja s doručkom u hotelu „Park hotel San Michele“ 4* u Martina Franci u dvokrevetnim sobama
 • 3 ulaznice: dvorac  Castel del Monte, crkva Santa Maria de Idris u Materi, špilja Grotte Catellana
 • pratitelja na putovanju
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Obavezna doplata kod prijave: zrakoplovne pristojbe 890 kn (podložne promjenama)

Cijena ne uključuje: doplatu za jednokrevetnu sobu 750 kn,  ulaznice za lokalitete koji se posjećuju, a nisu uključeni u cijenu aranžmana.

CHARTER LETOVI: Kod charter letova, red letenja podložan je promjeni i u vrlo kratkom vremenu pred polazak na put. Agencija zadržava pravo izmjene redosljeda programa putovanja, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Svi navedeni sadržaji navedeni u programu bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed obilazaka. Konačan raspored polazak na izlete i razglede dobit ćete od vodiča na polasku.

Popusti: 10% popusta za dijete do 12 god. na pomoćnom ležaju, 5% za osobe starije od 12 god. na pomoćnom ležaju.

Trajanje putovanja: 4 dana/3 noći
Najmanji broj putnika: 30

Mogućnosti plaćanja:

• Netbanking internet bankarstvo, opća uplatnica

IBAN: HR87 24840081135000342
SWIFT: RZBHHR2X
POZIV NA BROJ: 95287574362
Svrha plaćanja: Apulija i Basilicata


Recenzije

Ostavite komentar
0 Recenzija
 • Pozicija
 • Turistički vodič
 • Cijena
 • Kvaliteta