+385 (0)1 5602 600 | +385 (0)91 188 2015 | +385 (0)91 188 2016

Maroko

(0)
već od/po osobi 5,990.00 kn
 • Daleka putovanja
 • Hotel
 • Vodič ture
 • WiFi
 • Zrakoplovom

Opis

Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
273112 Ljubljana/Trst/Venecija 19.5.2018 26.5.2018 8 dana 5990,00
273112 Ljubljana/Trst/Venecija 23.6.2018 30.6.2018 8 dana 5990,00
273112 Ljubljana/Trst/Venecija 22.9.2018 29.9.2018 8 dana 5990,00
273112 Ljubljana/Trst/Venecija 13.10.2018 20.10.2018 8 dana 5990,00
273112 Ljubljana/Trst/Venecija 27.10.2018 3.11.2018 8 dana 5990,00
 • ZAGREB/OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA (LJUBLJANA/TRST/VENECIJA) – CASABLANCA, let, večera, noćenje
  Sastanak putnika u zračnoj luci (Ljubljana, Trst, Venecija – prijevoz iz Ljubljane do Venecije/Trst je uključen u cijenu, uz mogućnost organiziranog prijevoza iz Zagreba). Prijava na let preko europske zračne luke u Casablancu. Dolazak u Casablancu u večernjim satima, smještaj u hotel. Večera i noćenje.
 • CASABLANCA – RABAT doručak, večera, noćenje
  Doručak. Razgled Casablance, gospodarskog središta države. Francuzi su, osim što su izradili nacrte Casablance, izgradili i najveću džamiju 1993. godine, koja prima čak 25.000 vjernika, a posvećena je kralju Hassanu II. Razgled džamije Hassana II, velikog arhitekturnog djela koje ima 210 metara visok minaret što ga čini najvišim minaretom na svijetu. Odvest ćemo se do obale „La Corniche“ i zaustaviti na trgu Muhameda V., upravnog središta Casablance. Nastavak vožnje prema Rabatu. Po dolasku razgled Rabata – glavnog grada i političkog središta Maroka. Razgled vanjštine Kraljevske palače, Hassanovog tornja, minareta nedovršene džamije Yakuba al Mansura i mauzoleja Muhameda V., marokanskog sultana i kralja koji je doprinio ostvarenju neovisnog Maroka u pregovorima s Francuzima. Zaustavljanje kod kasbe Oudayas, izgrađene u vrijeme dinastije Almohada. Smještaj u hotel, večera i noćenje.
 • RABAT – MEKNES – VOLUBILIS – FES doručak, večera, noćenje
  Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema Meknesu, gradu koji je svoje zlatno doba kao vladarska prijestolnica doživio u početku 18. st. kada ga je izgradio sultan Moulay Ismail, poznat i kao „marokanski Versailles“. Nekoliko godina prije njegove smrti dovršena je gradnja i Bab Mansoura, poznatih marokanskih gradskih vrata koja se smatraju i najljepšima na sjeveru Afrike, s prekrasnim mozaikom. Razgledat ćemo umjetno jezero Sahrij Swani gdje su vidljivi i ostaci kraljevskih konjušnica i mauzoleja Moulaya Ismaila. Nastavljamo do Volubilisa, nekadašnjeg rimskog grada s dobro očuvanim mozaicima iz tog razdoblja. Nastavak do Fesa, smještaj u hotel. Večera i noćenje.
 • FES doručak, večera, noćenje
  Doručak. Upoznajmo Fes! Ovaj marokanski kraljevski grad zaslužuje naziv „Meka zapada“. Ispred drugih je gradova u vjerskom i kulturnom značaju, njegovo sveučilište al-Karaouin iz 9. st. najstarija je aktivna medresa (islamska obrazovna ustanova). U velikoj medini starog dijela grada Fas Al Bali pod zaštitom UNESCO-a i ujedno jednoj od najstarijih i najvećih pješačkih zona svijeta razgledat ćemo izvana džamiju al-Karaouine i mauzolej Idrissa II te madresu Attarine iz zlatnog doba Fesa. Upoznat ćemo stare obrte, a naći ćemo nešto vremena i za kupovinu. U Fes el Jedidu ćemo razgledati vanjštinu Kraljevske palače i prošetati starom židovskom četvrti. Večera i noćenje.
 • FES – IFRANE – ERFOUD (JEEP SAFARI) doručak, večera, noćenje
  Doručak. Odlazak na put prema naselju Ifrane, poznatom kao „švicarski Maroko“: na više od 1600 metara nadmorske visine nalazi se naselje poznato po svojim crvenim krovovima u kojem Marokanci skijaju! Nastavak putovanja kroz Midelt Errachidio prema Erfoudu. Putem ćemo susresti marokanske Berbere i proći pokraj njihovih sela i stada ovaca, borovih šuma, zimzelenih hrastova i nasada maslina, jablana i palmi. Tijekom vožnje neukrotivim krajolikom Atlasa putem nas pozdravljaju ksari i kasbe – nekoć zidinama okružena mjesta i utvrde na putu prema kraljevskim gradovima. Dolazak u Erfoud koji je zbog blizine prekrasnih dina i slikovitosti krajolika pozornica mnogih filmova, primjerice „Mumije“ i „Princa Perzije“. Terenskim vozilima ćemo krenuti na pustolovinu među veličanstvenim dinama Erg Chebbi, koje dosežu do 150 m visine (fakultativno).* Smještaj u hotel, Večera i noćenje. * U slučaju kasnog dolaska i ovisno o dužini dana, vožnju dinama s terenskim vozilima možemo odgoditi za iduće jutro i zajedno dočekati izlazak sunca.
 • ERFOUD – PUT TISUĆU KASBI – OUARZAZATE doručak, večera, noćenje
  Doručak. Vožnja i zaustavljanje kod više od 6 stoljeća starog sustava za navodnjavanje „khettara“, a zatim nastavak do Visokog Atlasa i prekrasnog klanca Todra, jednog od najspektakularnijih prirodnih ljepota Maroka. Rijeka je ovdje urezala brojne kanjone, ali zadnjih 600 m zaista je očaravajuće – sunce dno klanca, ponegdje široko samo 10 m, sa stijenama koje se uzdižu više od 160 metara u zrak, osvjetli tek u jutarnjim satima. Nastavak »Putem tisuću kasbi« i „Dolinom ruža“ do mjesta Ouarzazate gdje ćemo razgledati kasbu Taourirt. Smještaj u hotel, večera i noćenje.
 • OUARZAZATE – BERBERSKO SELO ÄIT BENHADDOU – MARRAKESH doručak, večera, noćenje
  Doručak. Posjet lokalnoj ljekarni gdje ćemo ući u kraljevstvo začina, čajeva i arganovog ulja! Zatim slijedi vožnja do berberskog utvrđenog mjestašca Ait Benhaddou pod zaštitom UNESCO-a koji se za razliku od rijetkih gradova u svijetu može pohvaliti zaista bogatom filmografijom: zbog svojeg jedinstvenog izgleda Ait Benhaddou je korišten kao kulisa mnogim poznatim filmovima, tu su se između ostalih snimali „Lawrence od Arabije“, „Sodoma i Gomora“, „Isus iz Nazareta“, „Marko Polo“, „Biser Nila“, „Gladijator“ i „Aleksandar Veliki“, kao i dijelovi serije „Igra prijestolja“. Nastavak kroz 2260 m visoki prijelaz Tizi n’Tichka do Marrakesha, po mnogima najzanimljivijeg marokanskog grada, poznatog i po imenu „Crveni grad“. Slobodno vrijeme u najživahnijem kutku Afrike kako nazivaju trg Djema el-Fna gdje domaćini uživaju u slasnoj marokanskoj hrani, kupuju povrće, lijekove, osluškuju pripovjetke pripovjedača priča te promatraju krotitelje zmija. Osim ovog živopisnog trga i njegovih čuda obići ćemo i grobnice dinastije Saadi koja je nakon propasti Fesa u 16. stoljeću Marrakesh opet izabrala za prijestolnicu, palaču Bahia koja je dobila ime po supruzi velikog vezira Si Mousse, labirint uličica starog grada, itd. Večera i noćenje.
 • MARRAKESH – CASABLANCA – EUROPSKA ZRAČNA LUKA – OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA (LJUBLJANA/TRST/VENECIJA)/ZAGREB, doručak, let
  Doručak. Slobodno vrijeme do polaska transfera u zračnu luku Casablanca. Let preko europske zračne luke u dolaznu zračnu luku (Ljubljana, Trst, Venecija prijevoz iz Venecije/Trst do Ljubljane je uključen u cijenu). Mogućnost organiziranog prijevoza do Zagreba

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI (min. 35 putnika) za polaske 19.05., 23.06., 22.09., 13.10., 27.10.: 5.990 kn

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI (min. 35 putnika) za polazak 24.03.: 6.300 kn

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI (min. 35 putnika) za polaske 21.04., 29.04..: 6.760 kn

Doplata za manji broj putnika (od 25-35 putnika): 310 kn

Doplata za manji broj putnika (do 24 putnika): 620 kn

Obavezna doplata zrakoplovne pristojbe: 930 kn*

* Prilikom rezervacije se plaća osnovna cijena aranžmana, doplata za najmanji broj putnika i takse (od 7.540 kn). Konačnu cijenu aranžmana objavljujemo u završnoj obavijesti prije putovanja, sukladno broju putnika.

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz na relaciji Ljubljana-Trst/Venecija-Ljubljana, prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi, smještaj u hotelima 4* (lokalne kategorije) na bazi polupansiona, prijevoze i razglede prema programu, usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratitelja putovanja na hrvatskom/slovenskom jeziku, troškove organizacije putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE: pristojbe zračnih luka 930 kn (obavezna doplata prilikom prijave; podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte, a prema uvjetima aviokompanije koji vrijede za grupe), doplatu za jednokrevetnu sobu 1.070 kn, fakultativne izlete (plaćanje na licu mjesta) jeep safari 45 EUR, dodatne usluge i obroke, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“, napojnice za vodiče/vozače (obavezna doplata na licu mjesta) 45 EUR, osiguranje od otkaza putovanja u slučaju bolesti i putno zdravstveno osiguranje (preporučamo).

Mogućnosti plaćanja:

• Netbanking internet bankarstvo, opća uplatnica

IBAN: HR87 24840081135000342
SWIFT: RZBHHR2X
POZIV NA BROJ: 95287574362
Svrha plaćanja: MAROKO


Recenzije

Ostavite komentar
0 Recenzija
 • Pozicija
 • Turistički vodič
 • Cijena
 • Kvaliteta